Premium Kopi Putih bersama suppliment mata ~ Cen RomaPremium Kopi Putih bersama suppliment mata ~ Cen Roma


Sementara menikmati keharuman kopi manakala meningkatkan kesihatan mata anda, adalah motif utama kami.....

Kopi putih traditional adalah diproses menggunakan teknologi khas dengan mencampurkan marjerin dengan biji kopi yang dipanggang. Memandingkan kopi putih tidak mengandungi sebarang bahan tambahan, kepahitan kopi asli dan kafein pula direndahkan; maka ia tidak akan menjejaskan kesihatan badan. Kopi berkesan meningkatkan imunisasi, antioksiden, melindungi sistem kadiovaskular serta sendi-sendi dan lain-lain.
Cen-Roma bukan sahaja minuman kopi...tetapi mempunyai ramuan khas yang mengandungi 0.34% daripada Letein di setiap paket ; satu-satunya produk supliment mata denagn kopi di dunia.

Apakah Lutein? Terutamanya “FloraGlo Lutein”...
Lutein mengandungi Karotenoid yang tinggi (β-karotena), nutrien yang amat penting maka tidak boleh diproses secara semulajadi oleh tubuh badan kita. Karotenoid telah diiktirafkan ia berkesan menentang penyakit serta menjaga kesihatan. Letein pula adalah sejenis Karotenoid yang terkandung di mata serta kulit. Bahan mentah utama Lutein terdiri daripada Kale, bayam, bunga kobis atau daun sayuran yang berwarna merah, kuning, oren dan hijau.
Ramuan utama FloraGlo Lutein adalah daripada extrak daripada bunga Marigold Afika yang ditanam secara meluas dengan penanaman bebas racun perosak di Negara Thailand dan India. Bunga Marigold adalah disahkan berkesan sebagai anti-inflamasi dan mencantikkan kulit secara berturun temurun.
FloraGlo Lutein adalah produk Kemin Health Industries Amerika Syarikat dengan cap dagangan berdaftar dan sebagai jenama lutein berpaten yang terunggul di dunia.

3 fungsi utama Lutein:
a) Karatenoid yang larut di lemak (pemendakan di lensa, retina dan makula mata; dan kulit manusia)
b) Antioksidan
c) Menyerap Sinaran Biru

Apakah Sinaran Biru?
Sinaran Biru akan merosakkan makula secara langsung, iaitu pusat penglihatan. Kawasan in amat sensitif terhadap sinaran biru, bersama dengan spektrum sinaran ultra ungu merosakkan mata kita secara serius. Lutein berkesan mempertahankan mata dengan menapiskan sinaran biru sebelum ia sampai ke bahagian makula. Sinaran biru adalah sinaran UV seperti UVB, UVA dan UVC yang dihasilkan daripada komputer, TV, talifon bimbit,dan barangan elektrik harian.Lutein bermanfaat terutamanya untuk penglihatan dan sebagainya:
a) Degenerasi Makula
b) Katarak
c) Masalah penglihatan
d) Mencantikkan kulit terutamanya penghidratan dan keanjalan
e) Meningkatkan kesihatan kadiovaskular

Sumber:

Comments

Popular Posts